• Help
  • Personalisatie

Personalisatie

In dit artikel leert u hoe u de ISL Online remote desktop software aan uw bedrijfsidentiteit aanpast door uw logo en uw bedrijfskleuren te gebruiken en door de workflow van een standaard remote desktop sessie te personaliseren. Hier bieden we nuttige middelen om u te begeleiden bij het maken van de perfecte personalisatie.

We verdelen de personalisatie opties in twee delen:

Logo en kleuren

U kan de grafische gebruikersinterface volledig aanpassen. U kan het logo van uw bedrijf gebruiken en de belangrijkste afbeeldingen en kleuren. U kan de grafische gebruikersinterface volledig aanpassen door het logo van uw bedrijf te gebruiken en de belangrijkste afbeeldingen en kleuren. U kan ook wat tekst in de toepassing aanpassen, inclusief de venstertitel en de naam van het uitvoerbare bestand.

Softwaregedrag

Het is mogelijk om bepaalde taken te automatiseren en het aantal muisklikken voor repetitieve handelingen te minimaliseren. Wil u automatisch beginnen met het bekijken van het bureaublad van uw klant wanneer een sessie tot stand is gebracht? Vereist uw beveiligingsbeleid dat u elke sessie opneemt? U kan het standaardgedrag van ISL Light wijzigen met opdrachtregelargumenten.

Laten we uw ISL Online Remote Desktop software personaliseren!

Logo en kleuren

ISL Light

Logo en kleuren

Server License Users:Het proces voor serverlicenties verschilt van het proces voor gebruikers van gehoste services. Raadpleeg de Personalisatiehandleiding.

Voeg eerst je logo, pictogram en belangrijke beelden toe en gebruik je basiskleur. Stuur hiervoor een e-mail naar support@islonline.com met de volgende afbeeldingen:

Logo (aanbevolen maximale hoogte 32 pixels)

Pictogram (96 x 96 pixels)

Keyvisual (320 x 320 pixels)

Kleuren (branding.ini)

[Colors]

success=#BAD632 // Kleur primaire knop en pictogram online computers

action_button_text=#333333 // Knop tekst

notify_notification_background=#FFEC7F // Achtergrond van de melding

notification_text=#6C6C6C // Kleur van meldingstekst

url_link=#0066CB // Kleur van de link & tijdelijk actieve randkleur

focus=#0066CB // Randkleur focus

Lees de handleiding

ISL Light Client

Logo en kleuren

Server License Users: The process for server licenses is different from the process for hosted service users. Please refer to the Customisation Manual.

Voer de volgende procedure uit om een bedrijfslogo toe te voegen:

Bereid een bestand voor met uw bedrijfslogo - het moet in BMP-formaat zijn, 24-bits kleurdiepte, met een afbeeldingsbreedte tot 350 pixels en een afbeeldingshoogte tot 80 pixels (350 x 80 is optimaal en wordt niet geschaald).

Stuur een e-mail naar support@islonline.com met het volgende formaat:

subject: Gehoste service - logo toevoegen <uw bedrijfsnaam>

body: Voeg alsjeblieft ons bedrijfslogo (bijgevoegd) toe aan onze account <uw ISL Online account e-mail>.

bijlage: <uw bedrijfslogo in het bovengenoemde formaat>

Zodra we het verzoek hebben ontvangen, zullen we een nieuwe personalisatie voor je maken en je e-mail zo snel mogelijk beantwoorden met instructies voor het gebruik ervan.

Lees de handleiding

Lokale personalisatietest

U kan de personalisatie testen en het logo, de afbeeldingen en de kleuren voor ISL Light lokaal wijzigen. Volg de onderstaande stappen om een lokale personalisatie te maken.

1. Nadat u ISL Light heeft geïnstalleerd, opent u de personalisatiemap in de installatiemap.

WINDOWS

C:\Program Files (x86)\ISL Online\ISL Light\qml\branding

MAC

Applications/Contents/Resources/qml/branding

LINUX

Applications/Contents/Resources/qml/branding

2. Open the images in de map van de huisstijl en wijzig ze. Houd de bestandsnamen zoals in het origineel.

Logo (aanbevolen maximale hoogte 32 pixels)

Pictogram (96 x 96 pixels)

Keyvisual (320 x 320 pixels)

3. Open branding.ini in een teksteditor en verander de kleuren naar wens.

Kleuren (branding.ini)

[Colors]

success=#BAD632 // Kleur primaire knop en pictogram online computers

action_button_text=#333333 // Knop tekst

notify_notification_background=#FFEC7F // Achtergrond van de melding

notification_text=#6C6C6C // Kleur van meldingstekst

url_link=#0066CB // Kleur van de link & tijdelijk actieve randkleur

focus=#0066CB // Randkleur focus

4. Restart ISL Light en bekijk een voorbeeld van uw aanpassing.

5. Om een personalisatie aan uw account toe te voegen, stuurt u een e-mail naar support@islonline.com en voegt u de bestanden toe. We zullen zo snel mogelijk op uw e-mail reageren en een nieuwe personalisatie voor u maken.

Eenvoudige opdrachtregelargumenten

U kan het gedrag van de ISL Light toepassing wijzigen met behulp van opdrachtregelargumenten. U kan bijvoorbeeld kleurkwaliteit forceren, de streamingbalk van de klant verbergen, specificeren wat er gebeurt als ISL Light de verbinding met een remote computer verliest, en meer.

Laten we beginnen met een eenvoudig voorbeeld:

ISLLight.exe --on-connect "desktop?color=64k"

Sla het uitvoerbaar bestand van ISL Light op in een bepaalde map op uw schijf, open de opdrachtprompt (cmd) en typ de bovenstaande regel in. Met deze optie wordt streaming overgeschakeld naar een voor kwaliteit geoptimaliseerde modus en niet standaard geoptimaliseerd voor snelheid.

Raadpleeg alsjeblieft de Handleiding voor opdrachtregelargumenten voor een gedetailleerde beschrijving van eenvoudige opdrachtregelargumenten.

Opdrachtregelmethodes

Serverlicentie

Er is een andere manier om opdrachtregelargumenten te gebruiken - als onderdeel van een personalisatie. Raadpleeg de Handleiding voor de opdrachtregelargumenten.

Er zijn drie manieren om opdrachtregelargumenten te gebruiken.

Opdrachtpromptmethode

Voer Command Prompt (Windows) of Terminal (Mac, Linux) uit en navigeer naar de map waar u ISL Light heeft geïnstalleerd.

1. Download ISL Light naar een map op uw harde schijf (we gebruiken voor dit voorbeeld c:\isltmp).

2. Klik op Start - Uitvoeren.

3. Voer cmd (Windows 2000 of nieuwer) of command (Windows Me of ouder) in en druk op enter.

4. Navigeer naar de map waar u de uitvoerbare ISL Light Desk of ISL Light Client hebt opgeslagen:

cd C:\isltmp

5. Start ISL Light met de gewenste opdrachtregelargumenten, bijvoorbeeld:

ISLLight.exe --on-load "customization?disable_sessions=true"

Windows snelkoppelingsmethode

1. Download ISL Light naar een map op uw harde schijf (we gebruiken voor dit voorbeeld c:\isltmp).

2. Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad, selecteer Nieuw en vervolgens Snelkoppeling.

3. Selecteer de locatie van het ISL Light uitvoerbare bestand - voor het bovenstaande voorbeeld is dit c:\isltmp\ISLLight.exe

4. Klik op volgende.

5. U kan desgewenst de naam van de snelkoppeling wijzigen en vervolgens op Voltooien drukken.

6. Snelkoppelingseigenschappen bewerken - klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling die u heeft gemaakt en selecteer Eigenschappen.

7. Voeg de gewenste opdrachtregelargumenten toe aan het veld Doel en klik op OK.

8. U kan het programma starten door op de snelkoppeling te dubbelklikken.

Voorbeeld van hoe het veld Doel in Eigenschappen van de ISL Light snelkoppeling eruit zou moeten zien:

"C:\isltmp\ISLLight.exe" --username \\isl\tim --password demo

URL methode

De gebruikelijke manier om ISL Light te starten, is door de volgende link te gebruiken:

Om opdrachtregelargumenten toe te voegen, vult u de link aan met ?cmdline= en geeft u vervolgens de gewenste argumenten op. Deze argumenten moeten URL-gecodeerd zijn. Raadpleeg onze URL coderingspagina.

Stap voor stap voorbeeld:

1. Laten we zeggen dat we de volgende opdrachtregelargumenten voor ISL Light willen gebruiken:

--get-code --username demo --password demo --on-load "customization?disable_computers=true"

2. Kopieer en plak de opdrachtregelargumenten in onze URL-coderingspagina en klik op URL-codering. Kopieer en plak het resultaat (URL-gecodeerde tekst):

--get-code+--username+demo+--password+demo+--on-load+%22customization%3Fdisable_computers%3Dtrue%22

3. Voeg de URL-gecodeerde tekst toe aan de originele link samen met de parameter ?cmdline= en u heeft een werkende link gemaakt:

Als u een speciale link gebruikt om ISL Light te starten, zoals https://www.islonline.net/start/ISLLight?platform=win32, is de procedure iets anders. Deze link bevat al parameters die beginnen na het ? karakter. In dit geval moet u &cmdline= schrijven in plaats van ?cmdline= en vervolgens doorgaan met de URL-gecodeerde opdrachtregelargumenten, zoals in dit voorbeeld:

Geavanceerde opdrachtregelargumenten

Elke opdrachtregeloptie verwijst naar een specifieke gebeurtenis in het ISL Light programma. ISL Light ondersteunt de volgende events:

load (triggered when ISL Light is loaded into memory and started)

join (triggered when ISL Light requests and obtains a session code, i.e. joined a session)

connect (triggered when a connection is established between ISL Light and ISL Light Client)

disconnect (triggered when a session is finished)

U kan bepaalde acties aan bepaalde gebeurtenissen koppelen - de syntaxis van de complexe opdrachtregelargumenten is:

--on-<event> <action>

Raadpleeg alsjeblieft de Handleiding voor geavanceerde opdrachtregelargumenten voor een gedetailleerde beschrijving.

Connecteerbox

U kan een ConnectBox aan uw site toevoegen en de klant vragen om aan een sessie deel te nemen via uw website. ConnectBox is een eenvoudig formulier waar de klant de sessiecode kan invoeren en op Verbinden kan klikken. De klant downloadt vervolgens de nieuwste versie van de ISL Light software. Nadat de klant het programma heeft uitgevoerd, wordt de verbinding automatisch tot stand gebracht.

Lees de handleiding
Connecteerbox

Gepersonaliseerd toegangspunt

Als u uw klanten een zeer eenvoudige en unieke manier wil geven om een ISL Light sessie te starten, maakt u een eenvoudige webpagina die is aangepast aan uw look en feel. Voeg uw logo toe, kies een kleur en voeg de links toe die uw klanten mogelijk nuttig vinden.

Hier is een voorbeeld van een eenvoudig gepersonaliseerd toegangspunt met uw logo.

Gepersonaliseerd toegangspunt
Lees de handleiding

API en integraties

Met WebAPI2 kan u ISL Online integreren in uw third-party services, of uw eigen scripts maken en werken met gegevens gerelateerd aan uw ISL Online gebruik.