ISL Online ordliste

Her er en ordliste, der forklarer nogle af de termer, der almindeligvis bruges i ISL Online software.

Basis

ISL Online

ISL Online er en fjernskrivebordssoftwareløsning udviklet af XLAB d.o.o., et anpartsselskab med base i Ljubljana, Slovenien. ISL Online leverer en fjernskrivebordssoftwareløsning, der giver brugere mulighed for at få fjernadgang til og kontrollere computere og mobile enheder over internettet til forretningsformål. Softwaren er tilgængelig som både cloud-baserede og lokale implementeringer, hvilket giver virksomheder fleksibilitet i valg af den løsning, der bedst opfylder deres behov.

ISL Online bruges af en bred vifte af virksomheder rundt om i verden, herunder it-supportteams, kundeserviceafdelinger og salgsteams. Softwaren tilbyder en række funktioner, herunder fjernadgang, filoverførsel, chat, sessionsoptagelse og to-faktorgodkendelse, for at nævne nogle få.

ISL Light

ISL Light er et softwaremodul, der gør det muligt for brugere (operatører) at oprette forbindelse til en fjerncomputer eller mobilenhed, se en fjernskærm og styre en fjernenhed.

ISL Light giver brugerne en række funktioner, herunder fjernadgang og -kontrol, filoverførsel, chat, sessionsoptagelse og understøttelse af flere skærme. Softwaren kan bruges til en række formål, såsom fjernsupport, fjerntræning og fjernadgang til kontorcomputere.

For at etablere en fjernforbindelse med en enhed kan teknikeren installere eller køre ISL Light-softwaren på deres enhed én gang. Når du er logget ind, kan brugeren oprette forbindelse til en fjerncomputer eller mobilenhed. Efter at forbindelsen er etableret, kan brugeren se fjernskærmen og styre enheden, som om de var fysisk til stede på stedet.

ISL Light er designet til at være let at bruge og tilbyder et højt sikkerhedsniveau for at beskytte privatlivets fred og fortroligheden af fjernsessionen. Softwaren er tilgængelig på flere platforme, herunder Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

ISL Light Client

ISL Light Client er en letvægts fjernskrivebordssoftware, der giver slutbrugere mulighed for at deltage i fjernskrivebordssessioner etableret af operatører, der bruger ISL Light. Det lette design af ISL Light klient gør det hurtigt og nemt at bruge, hvilket giver slutbrugere en jævn og problemfri skrivebordsdelingsoplevelse.

ISL Light Client er også meget tilpasselig, hvilket giver virksomheder mulighed for at tilpasse udseendet og funktionaliteten af softwaren, så den opfylder deres specifikke behov. Softwaren er tilgængelig på flere platforme, herunder Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

ISL AlwaysOn

ISL AlwaysOn er en fjernadgangsagent, der gør det muligt for brugere at få sikker adgang til deres computere fra hvor som helst i verden. Softwaren giver et højt niveau af sikkerhed og pålidelighed, hvilket gør det muligt for brugere at arbejde eksternt og få adgang til filer og programmerr, som om de var fysisk til stede bag deres computere.

ISL AlwaysOn fjernadgangsagent skal være installeret på den lokale computer og korrekt konfigureret for at gøre det muligt for brugeren at oprette forbindelse til computeren fra en fjernplacering ved hjælp af en webbrowser eller ISL Light softwaren. Når forbindelsen er etableret, kan brugerne få adgang til filer og applikationer på fjerncomputeren.

ISL Conference Proxy

ISL Conference Proxy er en software, der kører på ISL Onlines netværk af servere eller på din egen server, hvis der er tale om en selv-hostet løsning. Det giver brugere mulighed for at oprette forbindelse til en ISL Online session via en proxyserver. Proxyserveren fungerer som et mellemled mellem brugerens lokale computer og fjerncomputeren, hvilket gør det muligt for brugere at deltage i en session, selvom de er bag en restriktiv firewall eller netværk.

ISL Conference Proxy inkluderer også følgende funktioner:

• GeoIP: Det kan registrere en brugers placering og omdirigere dem til den nærmeste tilgængelige proxyserver.
  • Distribuerede sessioner: Det kan fordele belastningen af en session på tværs af flere proxyservere for at sikre optimal ydeevne.
  • Belastnings balancering: Den kan afbalancere belastningen af flere sessioner på tværs af flere proxyservere for at sikre maksimal skalerbarhed og stabilitet.

ISL Conference Proxy gør det muligt for brugere at oprette forbindelse til fjerncomputere i overensstemmelse med de strengeste sikkerhedsstandarder.

ISL Online Netværk

ISL Online netværket, også kendt som ISL Online Cloud, er et globalt netværk af servere, der hostes i avancerede faciliteter, der udelukkende administreres af ISL Online i overensstemmelse med strenge sikkerhedsstandarder.

ISL Online Cloud er en sikker og pålidelig platform til hosting af fjernskrivebordssessioner. Det giver brugerne en høj tilgængelig infrastruktur, og dens servere er placeret i flere sikre datacentre over hele kloden. Dette gør det muligt for brugere at oprette forbindelse til netværket fra enhver placering med hurtig og stabil forbindelse og minimal latenstid.

Kom godt i gang

Session

En session refererer til en fjernskrivebordsforbindelse initieret af en bruger, der bruger ISL Light.

Der er to typer sessioner:

Fjernsupportsession eller deltagelse i sessioner

Fjernsupportsessioner, der bruger ISL Light, starter typisk med, at teknikeren starter sessionen ved at starte ISL Light og generere en unik sessionskode eller link. Denne sessionskode eller link deles derefter med kunden, som indtaster den i deres ISL Light Client software på deres computer for at deltage i fjernsupportsessionen.

Fjernsupport session

ISL Light > Sessioner > Forbind med klienten

Fjernadgangssession eller ubemandede sessioner

Fjernadgangssessioner, på den anden side, initieres fra ISL Light og involverer installation af ISL AlwaysOn, en fjernagent, på fjerncomputeren. Når den er installeret, tillader fjernagenten 24/7 adgang til fjerncomputeren, hvilket gør det muligt for teknikeren at få fjernadgang og kontrollere enheden efter behov, uden at kræve fjernbrugerens tilstedeværelse eller indgriben.

Fjernadgangssession

ISL Light > Computere > Tilslut til fjerncomputer

Opsummeret, så startes ISL Online sessioner fra ISL Light og kan enten være fjernsupportsessioner, som kræver en unik sessionskode eller link og involverer kunden, der kører ISL Light Client, eller fjernadgangssessioner, som kræver installation af ISL AlwaysOn på fjerncomputer og give 24/7 adgang til enheden.

Kode

Sessionskode

En sessionskode eller et link er en unik kode eller et unikt link, der genereres af ISL Light-softwaren, hver gang en ny session startes. Den bruges til at forbinde to endepunkter, såsom en supporttekniker og en kunde, i en fjernsupportsession.

Sessionskoden eller linket deles typisk via e-mail, chat eller andre meddelelsestjenester. Koden kan indtastes i ISL Light Client softwaren eller på www.islonline.net af kunden for at etablere forbindelsen

Sessionskode

ISL Light > Sessioner > Start ny session

Tildel adgangskode

En tildelt adgangskode eller et link er en permanent kode eller et link, der er genereret baseret på en computergruppe, der gør det muligt for operatøren at downloade og installere ISL AlwaysOn, fjernadgangsagenten, på en fjerncomputer. Denne kode eller link kan deles med operatøren for at give dem adgang til computeren til enhver tid

Adgangskoden eller linket deles typisk via e-mail, chat eller andre meddelelsestjenester og skal indtastes i en webbrowser af operatøren for at downloade og installere ISL AlwaysOn på fjerncomputeren. Når den er installeret, giver ISL AlwaysOn operatøren mulighed for fjernadgang til at styre computeren efter behov, uden at kræve fjernbrugerens tilstedeværelse eller indgriben.

Tildel adgangskode

ISL Light > Indstil ubemandet adgang > Kode

Adgangskoder

Konto adgangskode

En konto adgangskode er den adgangskode, som en bruger anvender til at logge ind på deres ISL Online konto. Kontoens adgangskode indstilles under kontooprettelsesprocessen og kan til enhver tid ændres af brugeren fra deres kontoindstillinger.

Det anbefales stærkt at vælge en stærk og unik adgangskode for at beskytte ISL Online kontoen mod uautoriseret adgang. En stærk adgangskode omfatter typisk en kombination af store og små bogstaver, tal og specialtegn. Det er også vigtigt at undgå at bruge let gættelige oplysninger såsom fødselsdatoer, navne eller almindelige ord i adgangskoden.

ISL Online tilbyder også yderligere sikkerhedsforanstaltninger såsom to-faktor godkendelse, som kræver, at brugeren angiver en anden form for godkendelse ud over adgangskoden for at få adgang til kontoen. Denne ekstra sikkerhedsforanstaltning hjælper med at forhindre uautoriseret adgang til kontoen, selvom adgangskoden til kontoen er kompromitteret.

Tilgå adgangskode

En adgangskode er en sikkerhedsfunktion, der bruges til at beskytte fjernforbindelser til en computer. Når der oprettes forbindelse til fjerncomputeren, bliver brugeren bedt om at indtaste adgangskoden.

Tilgå adgangskode

ISL Light > Computere > Indtast adgangskode

Hoved adgangskode

For at begrænse fjernadgang til en computer til kun autoriserede brugere, er det nødvendigt at indstille et hovedadgangskodeord ved den første installation af en fjernadgangsagent (ISL AlwaysOn). Denne adgangskode tjener som en sikkerhedsforanstaltning for at forhindre uautoriseret adgang til computeren.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du glemmer dit hovedadgangskodeord, kan det kun nulstilles på fjerncomputeren via ISL AlwaysOn.

Forbindelse til adgangskode

Adgangskoden er en valgfri adgangskode, der kan indstilles manuelt i ISL Light pr. computer eller i ISL AlwaysOn indstillinger. Denne adgangskode tilføjer et ekstra lag af sikkerhed, når du deler en computer med flere brugere eller brugergrupper.

Engangskode(r)

Engangsadgangskoder er et sæt unikke adgangskoder, der er genereret i ISL AlwaysOn indstillingerne.

Lær mere

Funktioner

For en omfattende liste over alle tilgængelige funktioner med vores produkter, se venligst vores funktionstabel. Denne tabel er en vigtig ressource til at forstå vores produkts muligheder og kan hjælpe dig med at afgøre, om det passer til dine behov.

Administration

"Administration" i ISL Online refererer til styring af forskellige funktioner og muligheder på både domæneniveau og individuelt brugerniveau. Administratorer har adgang til en række værktøjer og indstillinger, der giver dem mulighed for at administrere og overvåge alle aspekter af softwaren, herunder alle computergrupper, domæne- og brugertilladelser, brugergrupper og mere. Med menuen Administration kan administratorer nemt tildele tilladelser til brugere, revidere administrationshandlinger og tilpasse indstillinger for at imødekomme behovene i deres organisation.

Lær mere

Administration

ISL Online webkonsol > Administration

Administrativ tilstand

"Administrativ tilstand" er en funktion i ISL Light, der gør det muligt for operatøren at interagere med Windows Brugerkontokontrol på en fjerncomputer og udføre administrative opgaver, der kræver forhøjede tilladelser. Når Administrativ tilstand er aktiveret, kan operatøren få adgang til yderligere funktioner, såsom genstart af fjerncomputeren og genoptagelse af ISL Light-sessionen ved opstart.

Lær mere

Administrativ tilstand

ISL Light > I Session >Administrativ tilstand

Licensbrug

"Licensbrug" henviser til den webside, der viser alle aktive sessioner, der er i brug. Hvis grænsen for samtidige sessioner er nået for din konto, vil du blive bedt om at besøge denne side for at afslutte en igangværende session og frigøre en licens.

Firewall porte

Firewalls er netværkssikkerhedssystemer designet til at filtrere netværkstrafik baseret på pålidelige og upålidelige kilder. De anvender forudindstillede eller dynamisk indlærte regler, der tillader eller afviser forbindelsesforsøg, og sikrer private netværk og deres tilsvarende endepunkter kaldet netværksværter.

ISL Online-produkter bruger specifikke porte til kommunikation. Standardportene, der bruges af ISL Online, er 80, 443 og 7615. Port 7615 er det foretrukne valg og betragtes som standardporten for ISL Online, svarende til hvordan SSH bruger port 22, TELNET bruger port 23, SMTP bruger port 25 og RDP bruger port 3389. Firewalls kan filtrere trafik baseret på protokoller, IP-adresser og brugte porte, så det er vigtigt at sikre, at de nødvendige porte er åbne for, at ISL Online produkterne fungerer korrekt.

2-faktorgodkendelse (2FA)

2-faktorgodkendelse (2FA) er en ekstra sikkerhedsforanstaltning for ISL Online brugere. Når 2FA er aktiveret, skal brugerne gennemgå en to-trins verifikationsproces for at logge ind på systemet, og give noget de kender (en adgangskode) og noget de har (et 2FA-token).

Det anbefales at konfigurere flere 2FA-metoder, såsom mobil og e-mail, for at sikre, at sikkerhedskopieringsmuligheder er tilgængelige i tilfælde af mistede eller kompromitterede godkendelsesmetoder. Med 2FA aktiveret sikrer ISL Online et højere sikkerhedsniveau for sine brugere og deres data.

Ekstern godkendelse

Ekstern godkendelse er en metode til brugergodkendelse, hvor et eksternt system eller en ekstern tjeneste bruges til at bekræfte identiteten på en bruger, der forsøger at få adgang til et system eller en applikation. I stedet for at bruge et brugernavn og en adgangskode, der administreres af systemet eller applikationen selv, er ekstern godkendelse afhængig af, at brugerens legitimationsoplysninger bliver verificeret af et tredjepartssystem, såsom en LDAP-server, Active Directory, NetIQ eDirectory, RADIUS, SAML 2.0 eller OAuth udbyder. Ved at bruge ekstern godkendelse kan brugere bruge de samme legitimationsoplysninger, som de bruger til andre systemer eller applikationer, hvilket kan forbedre sikkerheden og forenkle login-processen.

Adgangsfiltre

Adgangsfiltre i ISL Online er en sikkerhedsfunktion, der giver administratorer mulighed for at kontrollere og begrænse fjernadgang baseret på IP- og/eller MAC adresser. Disse filtre er et sæt regler, der tillader eller nægter adgang til specifikke ressourcer i systemet baseret på kildeadressen for den indgående forbindelse. Adgangsfiltre kan konfigureres på domæne- eller brugerniveau via administrationssiderne eller pr. computer ved at indstille adgangsfiltre i ISL AlwaysOn. Dette giver et ekstra lag af beskyttelse mod uautoriseret adgang eller misbrug.

RDP, VPN and ISL Light

Remote Desktop Protocol (RDP) og Virtual Private Network (VPN) er to forskellige teknologier, der bruges til fjernadgang til computere eller netværk. RDP er en proprietær protokol udviklet af Microsoft, der tillader en forbindelse til en pc, der kører på det samme lokale netværk (LAN). En direkte peer-to-peer-forbindelse til fjern-pc'en via LAN er påkrævet for en RDP-forbindelse, men hvis pc'en er placeret uden for LAN, skal der etableres en VPN-forbindelse eller portvideresendelse konfigureres på routeren/firewall'en. ISL Online gør det dog muligt at etablere en RDP-forbindelse til en Windows-computer i et fjernnetværk uden VPN-tunneling eller firewallændringer.

På den anden side skaber en VPN en sikker og krypteret forbindelse mellem en fjernenhed og et privat netværk. Det bruges almindeligvis til at få fjernadgang til virksomhedens ressourcer eller beskytte internettrafik, mens du bruger offentlige Wi-Fi-netværk. Når en bruger opretter forbindelse til en VPN, er de effektivt forbundet til netværket, som om de var fysisk til stede på kontoret.

Mens både RDP og VPN tjener forskellige formål, kan de bruges til fjernadgang. RDP bruges primært til fjernadgang til bestemte computere eller servere, mens VPN bruges til at få adgang til hele netværk eller ressourcer. En af de vigtigste fordele ved at bruge ISL Light over RDP eller VPN er, at det gør det muligt at etablere en RDP-forbindelse til en Windows-computer i et fjernnetværk uden VPN-tunneling eller firewallændringer, hvilket giver et højt sikkerhedsniveau uden at kræve yderligere hardware eller software. Derudover tilbyder ISL Light en række funktioner og værktøjer designet til at forbedre fjernskrivebordsoplevelsen, såsom fildeling og samarbejde i realtid.

Hvis en RDP-session foretrækkes, kan ISL Online åbne en session med RDP eller oprette forbindelse til en eksisterende RDP-session uden at kræve VPN- eller firewallændringer ved selv at oprette en tunnel (Remote Desktop Tunneling). Trafiksikkerheden kompromitteres således ikke og er desuden beskyttet af 256-bit kryptering af AES. For flere detaljer henvises til artiklen Opret forbindelse via RDP/SSH.

Secure Shell Protocol (SSH)

Secure Shell (SSH) er en kryptografisk netværksprotokol, der bruges til sikker kommunikation over et usikret netværk. Det giver stærk kryptering, godkendelse og integritetsbeskyttelse for at sikre, at følsomme data og kommunikation er beskyttet mod aflytning eller manipulation fra uautoriserede brugere. I forbindelse med ISL Light bruges SSH som et alternativ til RDP til fjernskrivebordsforbindelser. ISL Light gør det muligt for brugere at etablere en SSH-forbindelse gennem terminal til en fjerncomputer, hvilket kan være særligt nyttigt i Linux-miljøer, hvor RDP ikke er tilgængelig, eller hvor brugeren foretrækker en kommandolinjegrænseflade.

For at gennemgå juridiske vilkår for vores tjenester, se venligst vores Licensaftale.

Kontakt os

Lær mere