• Hjelp
  • ISL Online Ordliste

ISL Online Ordliste

Her er en ordliste som forklarer noen av begrepene som vanligvis brukes i ISL Online-programvare.

Basic

ISL Online

ISL Online er en programvareløsning for eksternt skrivebord utviklet av XLAB d.o.o., et aksjeselskap basert i Ljubljana, Slovenia. ISL Online tilbyr en programvareløsning for eksternt skrivebord som gjør det mulig for brukere å få ekstern tilgang til og kontrollere datamaskiner og mobile enheter over Internett for forretningsformål. Programvaren er tilgjengelig som både skybasert og lokal distribusjon, noe som gir virksomheter fleksibilitet til å velge den løsningen som best dekker deres behov.

ISL Online brukes av et bredt spekter av virksomheter over hele verden, inkludert IT-støtteteam, kundeserviceavdelinger og salgsteam. Programvaren gir en rekke funksjoner, inkludert ekstern tilgang, filoverføring, chat, øktopptak og tofaktorautentisering, for å nevne noen.

ISL Light

ISL Light er en programvaremodul som gjør det mulig for brukere (operatører) å opprette en tilkobling til en ekstern datamaskin eller mobilenhet, vise en ekstern skjerm og kontrollere en ekstern enhet.

ISL Light gir brukerne en rekke funksjoner, blant annet ekstern tilgang og kontroll, filoverføring, chat, øktopptak og støtte for flere skjermer. Programvaren kan brukes til en rekke formål, for eksempel ekstern støtte, ekstern opplæring og ekstern tilgang til kontordatamaskiner.

For å opprette en ekstern tilkobling til en enhet, kan teknikeren installere eller kjøre ISL Light-programvaren på enheten deres. Når de er logget på, kan de koble til en ekstern datamaskin eller mobil enhet. Etter at tilkoblingen er etablert, kan brukeren se den eksterne skjermen og kontrollere enheten som om de var fysisk til stede.

ISL Light er utformet for å være enkel å bruke og tilbyr et høyt sikkerhetsnivå for å beskytte personvernet og konfidensialiteten til den eksterne økten. Programvaren er tilgjengelig på flere plattformer, inkludert Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

ISL Light Client

ISL Light Client er en lett programvare for eksternt skrivebord som gjør det mulig for sluttbrukere å delta i økter for eksternt skrivebord som er opprettet av operatører som bruker ISL Light. Den lette utformingen til ISL Light Client gjør den rask og enkel å bruke, og gir sluttbrukerne en smidig og sømløs delingsopplevelse på skrivebordet.

ISL Light Client er også svært tilpassbar, slik at virksomheter kan tilpasse utseendet og funksjonaliteten til programvaren for å møte deres spesifikke behov. Programvaren er tilgjengelig på flere plattformer, inkludert Windows, macOS, Linux, iOS og Android.

ISL AlwaysOn

ISL AlwaysOn er en agent for ekstern tilgang som gir brukerne sikker tilgang til datamaskinene sine fra hvor som helst i verden. Programvaren gir et høyt nivå av sikkerhet og pålitelighet, slik at brukerne kan arbeide eksternt og få tilgang til filer og programmer som om de var fysisk til stede bak datamaskinene.

ISL AlwaysOn agent for ekstern tilgang må installeres på den lokale datamaskinen og konfigureres på riktig måte slik at brukeren kan koble seg til datamaskinen fra en ekstern plassering ved hjelp av en nettleser eller ISL Light-programvaren. Når tilkoblingen er opprettet, kan brukerne få tilgang til filer og programmer på den eksterne datamaskinen.

ISL Conference Proxy

ISL Conference Proxy er en programvare som kjører på ISL Online-nettverket av servere eller på din egen server når det gjelder en selvbetjent løsning. Den gjør det mulig for brukere å koble seg til en ISL Online-økt via en proxy-server. Proxy-serveren fungerer som et mellomledd mellom brukerens lokale datamaskin og den eksterne datamaskinen, slik at brukerne kan bli med i en økt selv om de står bak en restriktiv brannmur eller nettverk.

ISL Conference Proxy inneholder også følgende funksjoner:

• GeoIP: Den kan gjenkjenne en brukers posisjon og omdirigere dem til nærmeste tilgjengelige proxy-server.
  • Distribuerte økter: Den kan fordele belastningen fra en økt på flere proxyservere for å sikre optimal ytelse.
  • Belastningsfordeling: Den kan balansere belastningen fra flere økter på tvers av flere proxyservere for å sikre maksimal skalerbarhet og stabilitet.

ISL Conference Proxy gjør det mulig for brukere å koble til eksterne datamaskiner i samsvar med de strengeste sikkerhetsstandardene.

ISL Online-nettverk

ISL Online Network, også kjent som ISL Online Cloud, er et globalt nettverk av servere i toppmoderne fasiliteter som utelukkende administreres av ISL Online i samsvar med strenge sikkerhetsstandarder.

ISL Online Cloud er en sikker og pålitelig plattform for eksterne skrivebordsøkter. Det gir brukerne en infrastruktur med høy tilgjengelighet, og serverne er plassert i flere sikre datasentre over hele verden. Dette gjør det mulig for brukere å koble seg til nettverket fra et hvilket som helst sted, med raske og stabile tilkoblingsmuligheter og minimal ventetid.

Kom i gang

Økt

En økt refererer til en ekstern skrivebordstilkobling initiert av en bruker som bruker ISL Light.

Det finnes to typer økter:

Fjernstøtteøkt eller deltatte økter

Fjernstøtte ved bruk av ISL Light starter vanligvis med at teknikeren starter økten ved å starte ISL Light og generere en unik øktkode eller kobling. Denne øktkoden eller koblingen deles deretter med kunden, som legger den inn i ISL Light Client-programvaren på datamaskinen for å bli med i støtteøkten.

Fjernstøtteøkt

ISL Light > Økter > Koble til klient

Ekstern tilgangsøkt eller uovervåkede økter

Økter for ekstern tilgang, derimot, startes fra ISL Light og involverer installering av ISL AlwaysOn, en ekstern agent, på den eksterne datamaskinen. Når den eksterne agenten er installert, gir den tilgang til den eksterne datamaskinen døgnet rundt, slik at teknikeren kan få ekstern tilgang til og kontrollere enheten etter behov, uten at den eksterne brukeren må være til stede eller gripe inn.

Ekstern tilgangsøkt

ISL Light > Datamaskiner > Koble til ekstern datamaskin

Oppsummert startes ISL Online-økter fra ISL Light og kan enten være eksterne støtteøkter, som krever en unik øktkode eller kobling og involverer kunden som kjører ISL Light Client, eller økter med ekstern tilgang, som krever installasjon av ISL AlwaysOn på den eksterne datamaskinen og gir tilgang til enheten døgnet rundt.

Kode

Øktkode

En øktkode eller kobling er en unik kode eller kobling som genereres av ISL Light-programvaren hver gang en ny økt startes. Den brukes til å koble til to endepunkter, for eksempel en støttetekniker og en kunde, i en ekstern støtteøkt.

Øktkoden eller koblingen deles vanligvis via e-post, chat eller andre meldingstjenester. Koden kan angis i ISL Light Client-programvaren eller på www.islonline.net av kunden for å etablere forbindelsen.

Øktkode

ISL Light > Økter > Start ny økt

Gi tilgangskode

En tildelt tilgangskode eller -kobling er en permanent kode eller kobling som genereres basert på en datamaskingruppe som gjør det mulig for operatøren å laste ned og installere ISL AlwaysOn, agenten for ekstern tilgang, på en ekstern datamaskin. Denne koden eller koblingen kan deles med operatøren for å gi dem tilgang til datamaskinen når som helst.

Tilgangskoden eller koblingen deles vanligvis via e-post, chat eller andre meldingstjenester og må angis i en nettleser av operatøren for å laste ned og installere ISL AlwaysOn på den eksterne datamaskinen. Når ISL AlwaysOn er installert, kan operatøren få ekstern tilgang til og kontrollere datamaskinen etter behov, uten at det kreves tilstedeværelse eller inngrep fra den eksterne brukeren.

Gi tilgangskode

ISL Light > Angi uovervåket tilgang > Kode

Passord

Kontopassord

Et kontopassord er passordet som brukes av en bruker til å logge på ISL Online-kontoen sin. Kontopassordet angis under kontoopprettingsprosessen og kan endres når som helst av brukeren fra kontoinnstillingene.

Det anbefales å velge et sterkt og unikt passord for å beskytte ISL Online-kontoen mot uautorisert tilgang. Et sterkt passord inneholder vanligvis en kombinasjon av store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Det er også viktig å unngå å bruke lett gjettbar informasjon som fødselsdatoer, navn eller vanlige ord i passordet.

ISL Online gir også ytterligere sikkerhetstiltak som to-faktorautentisering, som krever at brukeren oppgir en annen form for autentisering i tillegg til kontopassordet for å få tilgang til kontoen. Dette ekstra sikkerhetstiltaket bidrar til å forhindre uautorisert tilgang til kontoen selv om kontopassordet er kompromittert.

Tilgangspassord

Et tilgangspassord er en sikkerhetsfunksjon som brukes til å beskytte eksterne tilkoblinger til en datamaskin. Når du kobler til den eksterne datamaskinen, blir brukeren bedt om å skrive inn tilgangspassordet.

Tilgangspassord

ISL Light > Datamaskiner > Skriv inn tilgangspassord

Hovedtilgangspassord

For å begrense ekstern tilgang til en datamaskin til kun autoriserte brukere, er det nødvendig å angi et hovedpassord ved første installasjon av en agent for ekstern tilgang (ISL AlwaysOn). Dette passordet fungerer som et sikkerhetstiltak for å hindre uautorisert tilgang til datamaskinen.

Det er viktig å merke seg at hvis du glemmer hovedpassordet, kan det bare tilbakestilles på den eksterne datamaskinen via ISL AlwaysOn.

Tilgangspassord for tilkobling

Passordet for tilkoblingstilgang er et valgfritt passord som kan angis manuelt i ISL Light per datamaskin eller i ISL AlwaysOn-innstillingene. Dette passordet legger til et ekstra sikkerhetslag når du deler en datamaskin med flere brukere eller brukergrupper.

Engangspassord

Engangspassord er et sett med unike passord som genereres i ISL AlwaysOn-innstillingene.

Les mer

Funksjoner

For en omfattende liste over alle funksjoner som er tilgjengelige med våre produkter, se funksjonstabellen vår. Denne tabellen er en viktig ressurs for å forstå egenskapene til produktet vårt, og kan hjelpe deg med å finne ut om det passer til dine behov.

Administrasjon

"Administrasjon" i ISL Online refererer til administrasjon av ulike funksjoner og alternativer på både domenenivå og individuelt brukernivå. Administratorer har tilgang til en rekke verktøy og innstillinger som lar dem administrere og overvåke alle aspekter av programvaren, inkludert alle datagrupper, domene- og brukertillatelser, brukergrupper og mer. Med administrasjonsmenyen kan administratorer enkelt tilordne tillatelser til brukere, overvåke administrasjonshandlinger og tilpasse innstillinger slik at de oppfyller organisasjonens behov.

Les mer

Administrasjon

ISL Online nettkonsoll > Administrasjon

Administrasjonsmodus

"Administrativ modus" er en funksjon i ISL Light som gjør det mulig for brukeren å samhandle med Windows brukerkontokontroll på en ekstern datamaskin og utføre administrative oppgaver som krever økte tillatelser. Når administrasjonsmodus er aktivert, kan operatøren få tilgang til tilleggsfunksjoner som å starte den eksterne datamaskinen på nytt og få ISL Light-økten gjenopptatt ved oppstart.

Les mer

Administrasjonsmodus

ISL Light > I økt >Administrativ modus

Lisensbruk

Lisensbruk refererer til nettsiden som viser alle aktive økter som er i bruk. Hvis grensen for samtidige økter er nådd for kontoen din, blir du bedt om å gå til denne siden for å avslutte en pågående økt og frigjøre en lisens.

Brannmurporter

Brannmurer er nettverkssikkerhetssystemer som er utformet for å filtrere nettverkstrafikk basert på pålitelige og upålitelige kilder. De bruker forhåndsinnstilte eller dynamisk innlærte regler som tillater eller nekter tilkoblingsforsøk, og sikrer private nettverk og deres tilsvarende endepunkter kalt nettverksverter.

ISL Online-produkter bruker bestemte porter for kommunikasjon. Standardportene som brukes av ISL Online er 80, 443 og 7615. Port 7615 er det foretrukne valget og regnes som standardport for ISL Online, på samme måte som SSH bruker port 22, TELNET bruker port 23, SMTP bruker port 25 og RDP bruker port 3389. Brannmurer kan filtrere trafikk basert på protokoller, IP-adresser og porter som brukes, så det er viktig å sikre at de nødvendige portene er åpne for at ISL Online-produktene skal fungere som de skal.

To-faktorautentisering (2FA)

To-faktorautentisering (2FA) er et ekstra sikkerhetstiltak for ISL Online-brukere. Når 2FA er aktivert, må brukerne gå gjennom en totrinns bekreftelsesprosess for å logge på systemet, og oppgi noe de vet (et passord) og noe de har (et 2FA-token).

Det anbefales å konfigurere flere 2FA-metoder, for eksempel mobil og e-post, for å sikre at sikkerhetskopieringsalternativer er tilgjengelige i tilfelle tapte eller kompromitterte godkjenningsmetoder. Med 2FA aktivert sikrer ISL Online et høyere sikkerhetsnivå for brukerne og deres data.

Ekstern godkjenning

Ekstern godkjenning er en metode for brukergodkjenning der et eksternt system eller en tjeneste brukes til å bekrefte identiteten til en bruker som forsøker å få tilgang til et system eller et program. I stedet for å bruke et brukernavn og passord som administreres av systemet eller programmet selv, er ekstern godkjenning avhengig av at brukerens legitimasjon verifiseres av et tredjepartssystem, for eksempel en LDAP-server, Active Directory, NetIQ eDirectory, RADIUS, SAML 2.0 eller OAuth-leverandør. Ved å bruke ekstern godkjenning kan brukerne bruke den samme påloggingsinformasjonen som de bruker for andre systemer eller programmer, noe som kan forbedre sikkerheten og forenkle påloggingsprosessen.

Tilgangsfiltre

Tilgangsfiltre i ISL Online er en sikkerhetsfunksjon som gjør det mulig for administratorer å kontrollere og begrense ekstern tilgang basert på IP- og/eller MAC-adresser. Disse filtrene er et sett med regler som tillater eller nekter tilgang til bestemte ressurser i systemet basert på kildeadressen til den innkommende tilkoblingen. Tilgangsfiltre kan konfigureres på domene- eller brukernivå via administrasjonssidene, eller per datamaskin ved å angi tilgangsfiltre i ISL AlwaysOn. Dette gir et ekstra beskyttelseslag mot uautorisert tilgang eller misbruk.

RDP, VPN og ISL Light

RDP (Remote Desktop Protocol) og VPN (Virtual Private Network) er to forskjellige teknologier som brukes for ekstern tilgang til datamaskiner eller nettverk. RDP er en proprietær protokoll utviklet av Microsoft, som gjør det mulig å koble til en PC som kjører på samme lokalnettverk (LAN). En direkte peer-to-peer-tilkobling til den eksterne PC-en via LAN kreves for en RDP-tilkobling, men hvis PC-en befinner seg utenfor LAN, må en VPN-tilkobling etableres eller portvideresending konfigureres på ruteren/brannmuren. ISL Online gjør det imidlertid mulig å opprette en RDP-tilkobling til en Windows-datamaskin i et eksternt nettverk uten VPN-tunneler eller brannmurendringer.

På den annen side oppretter et VPN en sikker og kryptert tilkobling mellom en ekstern enhet og et privat nettverk. Den brukes ofte til å få tilgang til bedriftsressurser eksternt eller beskytte Internett-trafikk mens du bruker offentlige Wi-Fi-nettverk. Når en bruker kobler seg til et VPN, er de effektivt koblet til nettverket som om de var fysisk til stede på kontoret.

Selv om både RDP og VPN tjener forskjellige formål, kan de brukes til ekstern tilgang. RDP brukes primært til å få tilgang til bestemte datamaskiner eller servere eksternt, mens VPN brukes til å få tilgang til hele nettverk eller ressurser. En av hovedfordelene med å bruke ISL Light over RDP eller VPN er at det gjør det mulig å etablere en RDP-tilkobling til en Windows-datamaskin i et eksternt nettverk uten VPN-tunnelering eller brannmurendringer, noe som gir et høyt sikkerhetsnivå uten å kreve ekstra maskinvare eller programvare. I tillegg tilbyr ISL Light en rekke funksjoner og verktøy som er utviklet for å forbedre opplevelsen av eksternt skrivebord, for eksempel fildeling og samarbeid i sanntid.

Hvis en RDP-økt foretrekkes, kan ISL Online åpne en økt med RDP eller koble til en eksisterende RDP-økt uten å kreve VPN eller brannmurendringer ved å opprette en tunnel selv (Remote Desktop Tunneling). Dermed er ikke trafikksikkerheten kompromittert og er i tillegg beskyttet av 256-biters kryptering av AES. For mer informasjon, se Koble til via RDP/SSH-artikkel.

Secure Shell Protocol (SSH)

Secure Shell (SSH) er en kryptografisk nettverksprotokoll som brukes til sikker kommunikasjon over et usikret nettverk. Den gir sterk kryptering, godkjenning og integritetsbeskyttelse for å sikre at sensitive data og kommunikasjon er beskyttet mot avlytting eller manipulering av uautoriserte brukere. I forbindelse med ISL Light brukes SSH som et alternativ til RDP for eksterne skrivebordstilkoblinger. ISL Light gjør det mulig for brukere å opprette en SSH-tilkobling via terminal til en ekstern datamaskin, noe som kan være spesielt nyttig i Linux-miljøer der RDP ikke er tilgjengelig, eller der brukeren foretrekker et kommandolinjegrensesnitt.

For å gjennomgå juridiske vilkår for våre tjenester, vennligst se Lisensavtalen vår.

Vi er her for deg.

Vil du vite mer?

Kontakt oss

Les mer