• Help
  • Gebruikersbeheer

Gebruikersbeheer

Als u meer dan één gebruiker op uw ISL Online account heeft, zullen onze gebruikersbeheerfuncties u helpen uw team efficiënt te beheren. Leer hoe u gebruikers maakt, machtigingen instelt, computers deelt met geselecteerde gebruikers en licentiegebruik beheert.

U kan binnen één ISL Online licentie een onbeperkt aantal nieuwe gebruikers (operators) uitnodigen en aanmaken. U kan handmatig gebruikers aanmaken of u kan de ISL Online software integreren met externe beveiligingsproviders (server licentie).

Beheer uw gebruikers in uw ISL Online webaccount onder het tabblad "Gebruikers". Alle namen, gebruikersnamen en e-mailadressen van iedereen die toegang heeft tot uw ISL Online account worden hier vermeld. Hier kan u de toegang intrekken, gebruikerswachtwoorden wijzigen, machtigingen voor elke gebruiker bewerken, uitnodigingsmails opnieuw verzenden of annuleren, gebruikers uitschakelen of verwijderen.

Gebruikers van server licenties volgen deze link voor richtlijnen voor Gebruikersbeheer.

Opmerking: het aantal operators onder één account is onbeperkt. "Eén licentie" kan worden gedeeld door een willekeurig aantal IT-professionals of helpdesktechnici binnen uw organisatie en kan op elk apparaat worden gebruikt. Eén licentie staat één gelijktijdige verbinding toe. Met drie licenties kunt u drie gelijktijdige verbindingen hebben. Dit betekent dat een licentie wordt afgenomen wanneer een van de gebruikers een sessie op afstand start. Wanneer de sessie eindigt, wordt de licentie vrijgegeven en kan deze door een andere gebruiker worden gebruikt. De accountmanager heeft de mogelijkheid om alle actieve sessies te overzien en indien nodig te beëindigen.

Operators maken

Voeg nieuwe gebruikers aan uw account toe op het tabblad "Gebruikers". Elke nieuw toegevoegde gebruiker ontvangt een e-mailmelding met zijn eigen authenticatiegegevens. Als u een individuele gebruiker wil verwijderen, gaat u naar het tabblad "Gebruikers", zoekt u de gebruiker op in uw lijst en klikt u op "Gebruiker verwijderen".

Operators maken

Computergroep delen

Deel groepen met operators om ze remote toegang te geven tot de computers in de groep.

ISL Online-gebruikersaccounts hebben drie niveaus voor gedeelde computers:

• Alleen verbinden
  • Computer(s) Beheerder
  • Groepsbeheerder

Alleen verbinden

Als de machtiging voor een gebruiker is ingesteld op "Alleen verbinden", kunnen ze verbinding maken met computers binnen de groep en acties uitvoeren zoals het verkrijgen van systeeminformatie, enz.

Computer(s) Beheerder

Als de machtiging voor een gebruiker is ingesteld op "Computerbeheerder", hebben ze dezelfde machtigingen als de "Alleen verbinden" gebruikers, maar ze kunnen computers bewerken en verwijderen en er acties op uitvoeren.

Groepsbeheerder

Als de machtiging voor een gebruiker is ingesteld op "Groepsbeheerder", hebben ze dezelfde machtigingen als de gebruikers van "Computerbeheerder", maar ze kunnen andere gebruikers machtigingen geven en ze wijzigen. Elke groep moet minimaal één "Groepsbeheerder" hebben. De gebruiker die de groep aanmaakt, krijgt de rol "Groepsbeheerder" toegewezen en kan niet worden gedegradeerd.

Computergroep delen

Eigenaar wijzigen

Draag het eigendomsrecht van een remote computer over aan een andere gebruiker zodat deze laatste deze computer kan beheren. De eigenaar van een computer kan de remote computer verplaatsen, bewerken of verwijderen.

Eigenaar wijzigen

Beperkingen instellen

Schakel het gebruik van bepaalde functies van ISL Light voor individuele gebruikers in of uit in uw ISL Online account op het tabblad "Gebruikers". U kan bijvoorbeeld de volgende beperkingen toepassen:

• Account (de gebruikersaccount in-/uitschakelen)
  • Max. actieve sessies (het maximum aantal actieve sessies instellen)
  • Scherm delen (scherm delen in-/uitschakelen)
  • Bestandsoverdracht (schakel bestandsoverdracht in/uit)
  • Port Forwarding
  • ISL Light IP/MAC filter (stel IP/MAC filters in voor verbinding)
  • enz.
Beperkingen instellen

Beheer licentiegebruik

Bekijk lopende sessies op het tabblad "Licentie" en houd controle over uw licentiegebruik. Beëindig actieve sessies van uw account.

Beheer licentiegebruik

Externe authenticatie (server licentie)

ISL Online integreert met externe gebruikersdirectory's zoals Microsoft Active Directory, NetIQ eDirectory, LDAP, RADIUS of SAML 2.0 en maakt eenvoudig en veilig gebruikersbeheer mogelijk.

Opmerking: Externe authenticatie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een server licentie en beheerde privécloud.