Beheermodus

ISL Online beheermodus zorgt voor naadloze interactie met de Windows UAC op een remote computer en biedt gemakkelijke toegang tot elke computer met beheerdersrechten.

ISL Light heeft standaard geen beheerdersrechten nodig om te werken. Als u echter een aantal uitgebreide ondersteuningsopdrachten wilt uitvoeren, moet u de machtigingen verhogen.

Met beheerdersrechten ingeschakeld, kan u CTRL-ALT-DEL commando's naar de computer van een client sturen, nieuwe software op het remote apparaat installeren, herstarten en geforceerd herstarten (zelfs in veilige modus), herstarten en een zwart scherm aanvragen, om lokale gebruikersinterferentie te vorkomen en meer privaat werk mogelijk maken.

Lees de handleiding

Opmerking
Beheermodus en al zijn functies kunnen momenteel alleen worden ingeschakeld op de Windows versie van ISL Light. Linux en Mac versies van ISL Light kunnen de beheermodus en al zijn functies inschakelen wanneer de remote kant het Windows besturingssysteem gebruikt. U kan echter naadloos beheerderstaken uitvoeren op een externe Mac of Linuxcomputer, aangezien u standaard de verificatiedialogen ziet.

Schakel de beheermodus in

Opmerking
Beheermodus is standaard ingeschakeld voor onbemande toegang (ISL AlwaysOn)

Wanneer u in een remote ondersteuningssessie bent met een klant, klikt u op het pictogram "Tools" en selecteert u "Beheermodus" in de vervolgkeuzelijst en vervolgens "Beheermodus inschakelen" in de volgende vervolgkeuzelijst.

Schakel de beheermodus in

Er zijn twee mogelijke scenario's:

a.) De remote gebruikersaccount heeft GEEN beheerdersrechten

Wanneer de huidige gebruikersaccount op de computer van de klant geen beheerdersrechten heeft, zal het inschakelen van de beheermodus een venster openen waarin u (de operator) wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren, of u kan een vakje aanvinken om de klant te vragen de aanmeldgegevens aan hun kant in te voeren, waardoor u toegang krijgt met beheerdersrechten.

Schakel de beheermodus in

Nadat u de juiste beheerdersreferenties hebt opgegeven, verschijnt er een UAC prompt op de remote computer. Deze vraag moet door de remote gebruiker worden bevestigd door op "Ja" te klikken. Zodra dit is bevestigd, kan de operator tijdens die sessie alle toekomstige UAC prompts zien. Hou er rekening mee dat UAC dialogen een time-out van twee minuten hebben. Als de remote gebruiker de UAC niet binnen twee minuten bevestigt, mislukt het verzoek en wordt de beheermodus niet ingeschakeld.

b.) De remote gebruikersaccount HEEFT beheerdersrechten

Als de huidige gebruikersaccount op de remote computer beheerdersrechten heeft, zou de klant een prompt moeten ontvangen met het verzoek om beheerdersrechten toe te kennen aan ISL Light.

Herstarten en hervatten inschakelen

Met ISL Light kan u remote computers en servers herstarten, van gebruiker wisselen of afmelden en automatisch opnieuw verbinding maken zonder dat de remote gebruiker iets hoeft te doen. Om dit te doen, moet u de functie Herstarten en hervatten inschakelen in het gedeelte Hulpprogramma's.

Herstarten en hervatten inschakelen

Herstarten en Hervatten opties

Nadat u de functie Herstarten en Hervatten heeft ingeschakeld, heeft u verschillende opties:

• Herstart - Verzoek om de remote computer opnieuw op te starten. Na 60 seconden zal de externe machine opnieuw opstarten en weer verbinding maken met de sessie.
  • Herstart in veilige modus - Verzoek om herstart van de remote computer. Na 60 seconden start de remote machine opnieuw op, gaat in veilige modus en maakt weer verbinding met de sessie.
  • Forceer een herstart - Forceer een herstart van de remote computer. Alle actieve programma's worden beëindigd en en zullen het afsluiten niet blokkeren. Na 5 seconden zal de remote computer opnieuw opstarten en opnieuw verbinding maken met de sessie.
  • Forceer een herstart in veilige modus - Forceer een herstart van de remote computer. Alle actieve programma's worden beëindigd en zullen het afsluiten niet blokkeren. Na 5 seconden wordt de remote computer opnieuw opgestart, gaat in Veilige modus en maakt opnieuw verbinding met de sessie.
Herstarten en Hervatten opties